1CEcredit
dinsdag 21 november
17:00 CET

Live Webinar: Grenzen aan Keramiek: klinische implicaties van materiaaleigenschappen verkend

Spreker(s): Prof. Jef van der Zel

Log in of registreer alstublieft

Om deze webinar te bekijken, moet u inloggen met uw account. Heeft u nog geen account? U kunt er gratis een aanmaken.

Grenzen aan Keramiek: klinische implicaties van materiaaleigenschappen verkend

Prof. Jef van der Zel

In deze webinar verkent prof.dr.ir. Jef van der Zel de grenzen van keramische restauraties en worden intelligente klinische oplossingen en procedures voor een duurzame toepassing in de praktijk geïntroduceerd.

Sinds de jaren tachtig is het keramiek dat wordt gebruikt voor kronen en bruggen uit volkeramiek compleet veranderd.

Daarbij gaat het zowel om samenstelling als structuur.

Deze veranderingen zijn zo snel gegaan dat klinisch onderzoek en wetenschappelijk bewijs van duurzaamheid er vaak bij in zijn geschoten.

De tandheelkunde is hiervan met hoge kosten voor breuk- en chipproblemen de dupe geworden.

Hoewel het effect van de hoge hardheid van zirkoonoxide op de abrasie van antagonisten reeds onderzocht is, weten we nog niets over de belasting ervan op de rest van het gebit op langere termijn.

Zirkoonoxide opgebakken met zacht, chipresistent porselein is inmiddels klinisch bewezen en verdient daarom de voorkeur.

Doordat de industrie streeft naar steeds hogere translucentie van zirkoonoxide, worden concessies gedaan op het gebied van aanvangssterkte en de sterkte na vijf jaar.

De klinische implicaties hiervan zijn echter niet te overzien.

In deze webinar worden de grenzen van keramische restauraties verkend en introduceren we intelligente klinische oplossingen en procedures voor een duurzame toepassing in de praktijk.

Tribune Group GmbH is an ADA CERP Recognized Provider.
ADA CERP is a service of the American Dental Association to assist dental professionals in identifying quality providers of continuing dental education. ADA CERP does not approve or endorse individual courses or instructors, nor does it imply acceptance of credit hours by boards of dentistry. Tribune Group designates this activity for 1 continuing education credits.
This continuing education activity has been planned and implemented in accordance with the standards of the ADA Continuing Education Recognition Program (ADA CERP) through joint efforts between Tribune Group GmbH and Dental Tribune International GmbH.


Verschijningsdatum: 21/11/2017
Einddatum: 21/11/2020

Spreker(s)

Prof. Jef van der Zel

Jef van der Zel wordt gezien als een van de pioniers van dental CAD/CAM. Vooral op het gebied van CAD software, desktop scannen, virtuele articulatie en geleide implantaatplanning is hij dé expert.

Van der Zel verrichtte van 1977 tot 2007 onderzoek naar legeringen en metaalkeramiek, pers- en sinterkeramiek bij Elephant-Dentsply.

In 2004 werd hij bijzonder hoogleraar Computerondersteunde Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Zijn onderzoek is onder meer gericht op histo-anatomische keramische kronen en bruggen met CAD/CAM (Primero).

Vraag het de expert

Laat een antwoord achter

CE-certificaat

Log in en bekijk het hele webinar voordat u probeert de CE Quiz te doen. Als u het webinar hebt bekeken, kunt u hier terugkeren om de CE Quiz te doen en uw CE-certificaat af te drukken.

Al aangemeld en het webinar bekeken? Probeer de pagina opnieuw te laden met behulp van de onderstaande knop.

Herlaad de pagina

Heeft u problemen met de toegang tot de quiz? Please read the frequently asked questions or contact our support team. U kunt ook een e-mail sturen naar support@dtstudyclub.nl